Богословът Валентин Кожухаров ще представи свои книги за мисията на Църквата



Valentin Kojuharov knigaНа 8 септември – Рождество Богородично, от 17 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ ще бъдат представени книгите „Православие и духовност“, „Християнство, православие и църковна мисия“ и „Orthodox and Inter-christian Perspectives in Mission” (изд. Веста, Велико Търново). Авторът д-р Валентин Кожухаров е работил като завеждащ просветно-мисионерския отдел на Великотърновската митрополия, участвал е в мисионерския отдел на РПЦ и е координатор на съвместни мисионерски дейности между Православната и Англиканската църква (България-Великобритания).

Понастоящем е лектор на свободна практика по религиозна педагогика и по мисиология (чете лекции в България, Великобритания и Австрия); ръководител е на докторанти по мисиология в няколко богословски факултета (в Претория, Прага и Оксфорд). Автор е на осем книги и над 50 статии в богословски издания.

Книгата му „Православие и духовност“ е продължение на публикувания лекционен курс, изнесен в енорията „Св. Йоан Рилски“ в Лондон през 2013-2014 г., а книгата „Християнство, православие и църковна мисия“ предлага актуални отговори  за мисията на Църквата в света. В изданието „Orthodox and Inter-christian Perspectives in Mission” авторът разгръща темата за съвременната мисия на християнството, насочена към децата и младите хора.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...