Детска книга за живота и чудесата на св. Лука Кримски



„Свети Лука – бърз помощник“ е заглавието на новата православна книга за деца на Ловчанска Епархия. Изданието, което е част от поредицата „За децата на България“, разказва на малкия читател за великия светител, изповедник, лекар и чудотворец свети Лука Кримски (Войно-Ясенецки). „Христово детенце“, обръща се авторът на текста към своя малък читател и го повежда с много любов и благоговение по стъпките на светеца, през неговото детство, учение, световни открития в медицината, беззаветна вярност на Христа, жертвена любов и небесна слава.

Обичан по целия свят и прославян заради многобройните чудеса на изцеления, свети Лука е един от най-почитаните светци и в България. На него са посветени част от най-хубавите православни издания в страната ни, сред които е и сборникът с негови чудеса, съставен от Арголидския митрополит Нектарий и издаден на български от Ловчанска епархия под заглавието „Бърз помощник: чудесата на свети Лука днес“. А от вчера на книжния пазар вече може да се намери и красиво илюстрирана детска книга, съдържаща животоописанието на светеца и негови чудеса.

Уверени сме, че настоящето издание ще послужи за радост и опора на много детски сърца в България, за възхвала и любов към нашия Господ Иисус Христос. Защото в лицето на Неговия светител Лука те ще узнаят още един небесен приятел и закрилник, който през целия им живот ще бъде техен бърз помощник.

За повече информация: redaktori@predanie.bg или тел. 0888 286 937

 

Източник: Официален сайт на Ловчанска Епархия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...