Предстои да излезе нов сборник с беседи на Лимасолския митрополит Атанасий



С благословението на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил от следващата седмица на българския книжен пазар се очаква да излезе новото издание на Ловчанска епархия „Нашата надежда е Христос“.

Автор на книгата е Лимасолският митрополит Атанасий, сборникът съдържа негови беседи, непубликувани в интернет пространството до този момент. Сред тях са увлекателните разкази на владиката за неговите наставници – съвременните светци и подвижници на благочестието, старците Ефрем Аризонски, Йосиф Ватопедски, св. Ефрем Катунакийски.

Българският читател отново ще се докосне до живо слово, изпълнено с любов към Христа, умъдрено от светогорската аскеза, проникнато от дълбоко, светоотеческо разбиране и състрадание към проблемите на съвременния човек.

За себе си Лимасолският митрополит Атанасий разказва, че при едно от посещенията си като млад йеромонах при стареца Филотей (Зервакос), последният му подарил панагия с думите: „Върви и проповядвай покаяние“.

Именно тази проповед на покаянието Ловчанска света митрополия се стреми да озвучи на български език вече седем години в своите издания, които станаха любимо четиво за хиляди читатели от всяка възраст.

 

Източник: Официален сайт на Ловчанска епархия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...