Удължава се срокът за участие в конкурса за християнски роман



Изтече първоначално обявеният срок на Националния конкурс за християнски роман, организиран от фондация „Покров Богородичен“ и портала Православие БГ. След преглед на получените ръкописи и консултация с журито, организаторите решиха да удължат срока на конкурса, което ще даде възможност за съставяне на по-пъстра палитра от  художествени проекти и обоснован избор.

Напомняме, че целта на конкурса е да насърчи качествената християнска художествена литература, като отличи най-добрия роман, който пълностойно илюстрира християнската вяра и мироглед.

Пресъздаването в дълбочина на християнския дух на полето на белетристиката е нелека задача. Изграждането на ясна структура на текста, разгръщането на хомогенно повествование, добрият художествен стил, издържаната сюжетна линия с убедителни образи и основната богословска култура обуславят дълбочината и въздействието на християнските послания. Християнският дух е част от самата тъкан на живота, изобразяването му в пълнота чрез силата на словото е изпитание, съкровен опит и подвизаване в пространство без предели. Божията любов, съзнанието за добро и зло, отчаянието и надеждата за спасение, смирението и покаянието, разгадаването на душата и връзката ѝ с Бога – повече от две хиляди години тези завети са закодирани в колективната човешка мисъл. Пожелаваме на авторите да се изправят смело и талантливо пред това благодатно предизвикателство. Ще очакваме вашите работи.

Крайният срок за участие в Националния конкурс за християнски роман се удължава до 31 март 2022 г. До тази дата включително можете да изпращате своите ръкописи на адрес: pravoslavie.bg@gmail.com със заглавие на съобщението: християнски роман.

В конкурса могат да участват както утвърдени писатели, така и автори без предходен опит.

Припомняме, че изпратените ръкописи не трябва да са публикувани под каквато и да е форма. Издадени текстове няма да бъдат приемани за участие в конкурса.

Повече подробности за условията на конкурса можете да прочетете ТУК.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...