Проект „Има защо“ представя мотивационна работилница „Какво не знаеш, когато опитваш“



Всички ние имаме няколко основни психологически нужди – забелязване, зачитане и интимност. Когато се грижим за тези нужди, ние се чувстваме пълноценни и свързани с околните, като по този начин избягваме появата на рискови поведения.

Често хората с ограничен или никакъв опит със зависимости се затрудняват да разберат пристрастяването, причините за него и трудностите при преодоляването му. Затова е важно да бъдем запознати както с факторите, така и с въздействието, последиците и начините, по които бихме могли да помогнем на себе си или на близък.

Работилницата ще се проведе онлайн на 09.05.2021 г. (неделя) от 11 часа на платформата Zoom.

Не се притеснявай, защото работилницата е свободна, анонимна и не изисква лична информация. 

Ако си на възраст между 14 и 19 години, запиши се, като попълниш краткия въпросник по-долу. До няколко дни след попълването на въпросника, ще получиш линк към срещата в Zoom.

ВЪПРОСНИК

Екипът на проект ИМА ЗАЩО вярва, че осведоменият избор винаги е по-безопасен от решенията, които взимаме сляпо и без знание.

В работилницата ще се запознаете с разликите между употреба, злоупотреба и зависимост, с основните групи психоактивни вещества – техните ефекти и рискове; ще направим разграничение на физическата и психологическата зависимост и ще разгледаме различните видове адикции.

В разговор между психолога Светлана Велкова и Росица Дреникова ще разгледаме темата от различен ъгъл, който да ти бъде полезен и интересен. Ще можеш свободно да задаваш своите въпроси, ако имаш проблем или просто си любопитен.

Модератор на работилницата ще бъде Мария Гюровска.

Светлана Велкова

Светлана работи повече от 10 години като клиничен психолог в различни сфери – детско развитие, превенция на употребата на ПАВ и рехабилитация, групова работа с младежи и върхови преживявания. Участвала е в различни дългосрочни проекти и е водила различни обучителни семинари. В момента специализира и е в процес на сертификация в ТА (транзакционен анализ) като психотерапевт. Има докторска степен по Клинична психология с дисертация на тема: „Теоретични проблеми и експериментални подходи към изучаването на мистичните преживявания в психологията“. В момента работи като училищен психолог в Американския колеж.

Росица Дреникова

Росица завършва Богословски факултет на Софийския университет през 2019 г. със специалност Теология, профил педагогика. Организатор е на няколко конференции, посветени на християнството и културата. Известно време се занимава с преподаване на Вероучение. По-голямата част от трудовия ѝ опит е свързана с деца и организаторска дейност. От началото на 2020 г. е управител на ателие-книжарница „Къща за птици“ и организатор на цикъл от беседи на библейска тематика.

Мария Гюровска – модератор

Мария изучава Психология в Нов български университет и активно участва в дейностите и на Департамент „Когнитивна наука и Психология“ към НБУ. Има доброволчески опит в работа с деца и възрастни в неравностойно положение. Стажувала е в няколко детски градини, където е участвала в изследвания на детското и когнитивно развитие. Мария членува в неправителствена организация, посветена на гражданско обучение на ученици, както и развитие на интересите и способностите им.

Събитието във Фейсбук можеш да последваш ТУК.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...