В Румъния за първи път отпечатват православен молитвеник на жестомимичен език



В Румъния за първи път излезе от печат православен молитвеник на жестомимичен език. Изданието включва Трисагион, Иисусовата молитва и молитвите преди приемане на светото Причастие.

Преводът е на о. Йонуц Михалашку, свещеник на общността от вярващи с увреден слух в град Бузъу (Монтения).

Молитвеникът е публикуван с благословията на Негово Високопреосвещенство архиепископа на Бузъу и Вранча Киприан.

Имаше голяма нужда от молитвеник на жестомимичен език за децата и вярващите с увреден слух в нашия град“, каза о. Йонуц.

Книгата „донесе голяма радост на онези, които се молят с ръцете си, и които се нуждаят и от физическа визуална подкрепа, за да могат по-лесно да разбират“ молитвите си.

Ето как Бог ни позволи да разберем какво означават думите от Писанието: „Казвам ви, че, ако тия млъкнат, камъните ще завикат“ (Лук. 19:40).

Книгата е публикувана в първоначален тираж от 200 копия и се разпространява безплатно в местното училище за деца с увреден слух.

 

Източник: basilica.ro

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...