Българи в Германия търсят свещеник



В редакцията на Православие.БГ се получи молба от наши сънародници за съдействие в усилията им да намерят свещеник, който да обгрижва българската общност в Манхайм, Германия.

 

Църквата носи името на света Петка Търновска и е основана през 2009 г. Ролята на свещеника ще бъде да съдейства за духовния живот на българите в района на Рейн-Некар, както и да подпомага сънародниците ни в опазването на българската култура и език. От кандидата се очаква да владее немски език или да е готов да го изучава интензивно. Кандидатурата ще бъде съгласувана с епархийския архиерей. Богослуженията на българската църковна община засега се извършват в храм на Гръцката православна църква.

За допълнителна информация, можете да пишете на Мария Хорн (mhorn@abv.bg), или да я потърсите на тел. 0049 9346 395

Сайтът на църквата е www.bgorthodox-mannheim.de

Бележка от редакцията: БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОБЯВАТА, НАСТОЯТЕЛСТВОТО ВЕЧЕ Е НАМЕРИЛО СВЕЩЕНИК. МОЛЯ, НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ПОВЕЧЕ КАНДИДАТУРИ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...