Голямо коледно месене на хляб



ГОЛЯМОТО КОЛЕДНО МЕСЕНЕ
Енорийски Център към Храм "Св. Седмочисленици",
бул. Граф Игнатиев, 50, ет.2,
23 декември, четвъртък, 18:30-20:30

Енорийският център към Храм "Св. Седмочисленици" и Културният център "Хлебна Къща Св. Христофор" – Габрово, представен от Надежда Савова ви канят в едно уютно пространство със свещи, песен, музика и мирис на хляб и тамян във вечерта преди Рождество. Заедно различни поколения и професии ще замесим коледни хлябове с традиционни декорации, чиято сакрална символика Надежда като антрополог ще разясни.

Името на града Витлеем не случайно на еврейски значи "Къща на хляба", откъдето идва и името на Хлебната Къща в Габрово и идеята за обединението на хората около хляба. Ще замесим и просфори по специалната рецепта на манастира в Кабиле до Ямбол, а на следващия ден ще можем да принесем тези просфори за Светата Рождественска (Василиева) Литургия. На тази вечер ще разберете и повече за просфорните дърворезбовани печати и ще имате възможност да закупите печати от най-добрия майстор в България, дошъл специално от Враца.

През новата 2011 година заедно със сайта Православна Младеж и Енорийския Център "Св. Горазд" ще се стремим да организираме поне веднъж в месеца такова голямо, общо месене на просфори и празнични хлябове. Каним всеки желаещ да донесе със себе си стари просфорни печати ако имат, малко брашно, както и Рождествени песни, които да ни изпеят.

Нека всички заедно посрещнем раждането на Любовта в града "Къща на Хляба" (Витлеем) именно с хлябове и молитва!

Светло Рождество!

Надежда Савова

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...