Храмът в Лесово се нуждае от ремонт


Село Лесово е разположено на територията на община Елхово, с население 800 жители. Намира се на международния път за Турция. Храмът в селото е построен през 1898 година, близо до старата църква, която е строена в края на 17 век.

В църквата е имало аязмо с лековита вода, което е дало и името на храма "Св. Живоприемний източник". Църквата е голяма и просторна, но с течение на времето започва да се руши, въпреки частичните ремонти, извършвани с малкото налични средства. Към настоящия момент таванът се руши, руши се и дървената част на балкона; мазилката на стените се рони и пада. За да бъде запазен, храмът се нуждае от основен ремонт. Аязмото е отдавна заличено и сега се планира неговото възстановяване. Установи се, че изворът е в самата църква.

Обръщаме се към всички родолюбиви и боголюбиви християни да подпомогнат спасяването на храма и възстановяването на аязмото.

Свещ.Николай Станчев – председател на църковното настоятелство

Банкова сметка за набиране на средствата

Титуляр: Църковно настоятелство с. Лесово

BIC код на банка ДСК: STSHBGSF
номер на сметката: BG09STSA93000015114080
за обратна връзка: GSM (0896) 491079

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...