„Монахът в мен“ – официално представяне



Днес, четвъртък, 22 ноември, в 19 часа, в зала „Надежда” на Столична библиотека ще се проведе представяне на книгата „Монахът в мен” с участието на авторa проф. Хайнц Нусбаумер. Съорганизатори на събитието са фондация „Покров Богородичен”, издателство „Омофор”, Австрийско-Българското Дружество във Виена и Столична библиотека.

Отец Иван Петкин, предстоятел на българският православен храм „Свети Иван Рилски” във Виена, разказа за представянето на книгата във Виена състояло се преди година:

„Бях много радостен да бъда на представянето на книгата миналата година през месец април в Кардиналския дворец във Виена. На представянето на книгата се беше събрал елитът на Австрия – духовен и светски. Оценките от голямото множество все стойностни личности за книгата бяха възторжени. В това число и на Високопреосвещения представител на Вселенската Патриаршия в Австрия, Митрополит д-р Михаил Стайкос. Естествено, купих не една, а няколко книги. Получих автограф от автора и още в подземната железница на път за дома започнах да я чета. Не ме остави книгата, но и аз бях с нея. В следващите две седмици я прочетох два пъти и си рекох: тази книга трябва да бъде издадена на български. Тя трябва да стигне до моите вярващи сънародници в Родината.”

Входът на събитието тази вечер е свободен и са поканен всички, които имат отношение към вярата и литературата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...