Апел на Варненска и Великопреславска митрополия за възстановяване на манастира „Св. Пантелеймон“


Източник: пресцентър на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

"А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу" (Евр. 13:16)


Варненска и Великопреславска св. митрополия обявява кампания за набиране на средства за възстановяване на манастир "Св. Пантелеймон" – гр. Велики Преслав. 

Манастирът е построен през 1940 г., 1950 г. е преустроен като почивна станция, а 1996 г. е деактуван и става собственост на община Велики Преслав.

Варненска и Великопреславска св. Митрополия се обръща с апел към българската общественост и всички християни за подкрепа, чрез дарения на финансови средства и материална помощ под всякакъв вид, за възстановяване на общата българска светиня манастира "Св. Пантелеймон", гр. Велики Преслав – наследник на древния едноименен манастир от ІХ век, в който е осъществен Златния век на България и е изградена "Държавата на духа".

набирателни сметки:

в лева:
Банка ДСК ЕАД
клон 0324 Варна
IBAN BG53STSA93000012656957
ВIC код – STSABGSF
Манастир "Св. Пантелеймон" – Велики Преслав

в евро:
Банка ДСК ЕАД
клон 0324 Варна
ВIC код – STSABGSF
IBAN BG60STSA93000012657025
Манастир "Св. Пантелеймон" – Велики Преслав

Варненски и Великопреславски Епархийски Съвет

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...