Българската църковна община в Хамбург инициира Детски конкурс „Смеещата се азбука“



AzbukaБългарската църковна община „Св. св. Кирил и Методий” в Хамбург за втори пореден път обявява Конкурс за детска рисунка, като тази година темата е „Смеещата се азбука”. Инициативата се осъществява с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Мило дете,

Тази година те каним да участваш с твое произведение, в което ще се радваме да ни покажеш какво ти разказват буквите – искаме да видим как се смее твоята азбука!

Tи знаеш, че празник на нашата азбука е 24 май – денят, на който славим нейните създатели, светите Кирил и Методий. Ние сме избрали двамата свети братя да бъдат покровители на нашата църква в Хамбург. За това този ден е и наш празник. За да стане той весел, пъстър и пълен с чудеса, искаме да те насърчим, мило дете, да участваш в него.

В началото е рисунката. Та нали писмените знаци са някак опростени рисунки, които хората са си измислили, за да могат да записват всичко, което им се струва важно? Всеки знак, писмен знак, всъщност представлява една скица, една рисунка. Ти вече сигурно можеш отдавна да четеш и да пишеш, и всичките букви са твои стари приятели. За този конкурс ние те каним, върни се за малко при азбуката! Покажи ни на какво ти приличат буквите – покажи ни как се смее твоята азбука! A може би твоята азбука пее или говори? Прекрасно! Нарисувай, напиши, построй или измайстори твоята идея.

Ще има и истинско жури – специални хора, на които ние имаме голямо доверие, ще изберат 12 творби, с които ще направим календар за следващата година.

Условия за участие

– да си на възраст до 18 години;
– да изпратиш творбата в срок до 22 май 2015. г.

Как да участваш?

– изпрати ни творбата си на адрес APOSTOLOV, Biedermannplatz 1, 22083 Hamburg или донеси своята творба в неделя на църква (Kapelle am Diebsteich 4, 22761 Hamburg);
– нанеси на гърба на всяка картина в долния ляв ъгъл с големи печатни букви или на залепен лист с формат 15/20 см отпечатани следните данни:

Име
Фамилия
Момче или момиче
Възраст
Националност
Адрес (e-mail, телефон)
Име (заглавие) на рисунката

Какво ще се случи с творбите след конкурса?

Всички творби ще бъдат изложени в залата на Christuskirche в Отмаршен (Roosens Weg 28, 22605 Hamburg) в рамките на тържеството на Българското училище на 24 май от 14 ч.

Авторите на избраните творби ще бъдат уведомени с писмо, a резултатите ще бъдат публикувани на www.bulgarische-kirche.de.

Дванайсет от творбите, според избора на журито ще бъдат публикувани в календар за 2016 г.

 Награди

Разбира се че ще има и награди, но те все още са изненада!

За контакт: Милена Александрова, тел. +49(0)163/ 864 75 22; m.aleksandrova@hotmail.com

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...