„Вяра и общество“ – с нов час на излъчване


В първия си брой след лятната ваканция предаването "Вяра и общество" ще ви срещне с една от ярките личности в най-новата ни история – Софийския митрополит и екзарх Български Стефан.

На седми септември се навършиха 130 години от неговото рождение. Но това не се превърна в повод да си спомним за неговия живот и дело, незаслужено обречени на забрава – освен в родната му Широка лъка другаде паметта му не бе чествана.

Затова в нашето предаване необикновената му, често противоречива личност, ще оживее чрез спомените на хора, които са били близо до него до последните му дни, преживени в изгнание. Благодарение на тези хора до днес са оцелели лични вещи на екзарх Стефан, които не бихте могли да видите нито в Църковния, нито в който и да било друг български музей, но ще имате уникалната възможност да видите в нашето предаване. Както и да чуете автентичен запис на гласа на екзарх Стефан, който се пази в Златния фонд на Българското национално радио.

В днешния ни брой ще ви заведем и в старопрестолно Търново, където при разкопките това лято, в една от средновековните църкви бе открита реликва, донесена през 13-и век чак от Светите земи.

О тази есен "Вяра и общество" ще започва в 9,00 по БНТ 1, а по BNT sat – от 11,30 часа. По изключение тази неделя излъчването по Сателитния канал е от 10,30 часа. На сайта ни www.bnt.bg може да ни гледате от сряда идната седмица.

Зрителите на "Вяра и общество" могат да се свързват с екипа на предаването на редакционния тел. 814 2175 или на e-mail viara@bnt.bg.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...