Годишно отчетно събрание на Обществен комитет „Православни ценности”



 

На 26 януари, четвъртък от 17: 30 часа в Духовно просветния център при храм “Св. Архангел Михаил” – гр. Варна, ул. “27-ми юли”№ 9, ще се проведе годишно отчетното събрание на Обществен комитет “Православни ценности” за периода 01.01. 2005 г. – 31.12. 2005 г.


Събранието ще протече при следния дневен ред:

1. Откриване с приветствено слово от Варненски и Великопреславски Митрополит д-р Кирил
2. Отчетен доклад
3. Други

Общественият комитет “Православни ценности” е учреден на 25 май 2004 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски Митрополит д-р Кирил и има за цел развитие и съхраняване на православните ценности и добродетели, както и изграждане на два православни храма в град Варна – „Свети ап. Андрей Първозвани“ и „Свети Прокопий Варненски“ . Настоящото годишно отчетно събрание се провежда по традиция в края на отчетния период, вече за втора година . На него деветте сформирани комисии – Духовно – просветна дейност, Православие и медии, Поземлена комисия, Правна комисия, Стопанство и финанси, Социално милосърдна дейност, Строителни и ремонтни дейности, Физическа култура и Етика, морал и кадри ще отчетат дейността си за работната година пред сто и тридесетте членове на комитета, които са официално поканени да присъстват.

През изминалата 2005 година, две от най-големите постижения на Обществения комитет са отпускането на две петна за строеж на храмове в кв. “Чайка” и на ул. “Отец Паисий”, а също и въвеждането на извънкласната форма по “Християнски ценности и традиции” в училищата на градовете – Варна, Шумен и Добрич.

От Пресцентъра на Обществен комитет  Православни ценности към Варненска и Великопреславска св. Митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...