Издателство „Омофор“ с обновен сайт и възможност за поръчка на книги



Издателство „Омофор“ съществува повече от двадесет години, за да предлага на българските читатели най-доброто от съвременната православна литература и богословското наследство на Църквата. Началото през далечната 1997 г. бе трудно и беше поставено във време, когато издаването и разпространението на православна литература означаваше на практика ново и непознато дело в България. Имената на забележителни личности на нашето съвремие, като протопрезвитер Александър Шмеман, митрополит Антоний Сурожки, Леонид Успенски, архимандрит Софроний (Сахаров), преподобна Майка Мария (Скобцова), св. Николай Велимирович, отец проф. Радован Бигович, проф. Владета Йеротич, майка Гавриила, Андрей Кураев и много други, хората срещнаха за първи път в изданията на „Омофор“.

Екипът на издателството безусловно вярва, че книгата е добро място за срещи, че е пространство, в което влизаш свободно, държиш се естествено, можеш да го напуснеш във всеки момент,  но когато решиш да останеш, правиш го от сърце. И срещнеш ли някого там, срещата е истинска. А богословието е опит. Опит от срещата с Бога. В сърцето му е вярата, не умът и именно в това е неговата голяма сила и трудност. Митрополит Антоний Сурожки казва, че никой не е повярвал в Божието царство, ако не е видял сиянието му в очите поне на един човек. Богословските книги са споделяне на този опит. Чрез тях човек се докосва до автентичния глас на Православието, гласът на църковното предание, който изговаря най-важните послания на Църквата на езика на всяко време.

Почти три десетилетия, въпреки трудностите, издателство „Омофор“ се стреми да остане вярно на този принцип и да работи в полза на вярващите хора, като претворява в страници писаното слово на класически и съвременни автори, които отговарят на въпросите на днешния човек и предлагат духовна подкрепа на четящите от всякакви възрасти.

На едно дихание от най-светлия християнски празник Възкресение Христово, издателството с радост представя на вниманието на читателя своя изцяло обновен сайт.

Освен новата визия, сайтът вече предлага и възможност за директна поръчка на изданията на „Омофор“ с неизменната отстъпка – както печатните книги, така и списанията „Мирна“ и „Свет“, и заглавията в електронен формат.

Поръчка от сайта можете да направите ТУК >>>

За повече информация или съдействие при поръчка: тел. (02) 9871655, моб. 0886 149 991, Ивайло Недков

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...