Кандидатстуденски изпити по теология в Шуменския университет


Катедрата по теология на Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" обяви условията за кандидатстване за учебната 2009-2010 г.

Как се кандидатства в Шуменския университет?
С оценка от положен кандидатстудентски изпит за избраната специалност или с оценка от държавен зрелостен изпит (матура).


Кога ще се проведат кандидатстудентските изпити по теология?

Датата на предварителния изпит по теология е 6 юни 2009 г., събота, корпус І.
Редовният изпит ще бъде на два етапа – 16 юли 2009 г., четвъртък, писмен изпит (тест), и 18 юли 2009 г., събота, устен изпит.
Най-доброто пособие за подготовка е книгата в много издания „Нашата вяра” от епископ Николай и архимандрит Серафим.

В какви срокове се заявява участие в предварителните изпити?
В гр. Шумен, в Ректората на университета, от 8.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 16.00 ч. в периодите: от 01.04.2009 г. до 25.04.2009 г. включително и от 26.05.2009 г. до 13.06.2009 г. включително(без неделните дни).
В гр. Варна, в Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите, в работни дни от 8.30 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 ч. в периодите: от 01.04.2009 г. до 24.04.2009 г. включително и от 26.05.2009 г. до 12.06.2009 г. включително.
В бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация и на Националната асоциация за прием на студенти.

Какви са сроковете за подаване на документи за участие в кандидатстудентската кампания?
Документи на кандидат-студенти се приемат от 15.06.2009 до 11.07.2009 г. вкл. (без неделните дни).
Кандидатстващите за обучение в Шуменския университет, положили предварителен изпит, също подават документи в тези срокове.

Какви лични документи са необходими?
Оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование и лична карта. Оригиналът на дипломата се връща на кандидата след оформяне на документите. За предварителните изпити – само лична карта.

Къде могат да се подадат документи за кандидатстване?
Документи се приемат в гр. Шумен – в сградата на Ректората, в гр. Варна – в Департамента за информация и повишаване на квалификацията на учителите, в гр. Добрич – в сградата на Колежа, както и в Бюрата за прием на кандидатстудентски документи.


Как става класирането?

Състезателният бал се формира от оценката от конкурсния или държавния зрелостен изпит и оценки от дипломата за средно образование. По-подробна информация за балообразуването може да намерите в Справочника и на web-адрес: www.shu-bg.net
Всеки кандидат-студент участва в класирането с най-добрия постигнат резултат.
Класирането е поетапно и се извършва по низходящ ред на състезателния бал и по реда на посочените специалности в кандидатстудентския картон.
След всяко класиране приетите кандидати могат да потвърдят желанието си за по-нататъшно участие в класиранията или да се запишат в специалността, в която са приети. Непотвърдилите или незаписалите се кандидати отпадат от следващите класирания.

Могат ли работещите студенти да ползват облекчен режим при посещение на занятията?
Да. Обучението на работещите студенти (редовно обучение) може да се осъществи при облекчен режим – посещение не по-малко от 50 % от предвидените по разпис занятия.

Могат ли да се ползват студентските общежития по време на кандидатстудентските изпити?
Да. Шуменските студенти са едни от най-добре задоволените в България в това отношение. Подробна информация може да получите на тел. 054 / 830 327; 054 / 830 385; 054 / 830 398.

Къде може да се получи повече информация за кандидатстудентската кампания?
Пълна информация може да се намери в Справочника за кандидат-студенти 2009/2010 г. на Шуменския университет и на web-адрес: www.shu-bg.net

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...