Конкурс за графити и фотография „Цветовете на вярата”



cvetovete na vyarataМеждународно дружество „Елиас Канети“ организира Национален конкурс на тема „Цветовете на вярата“ в две направления – за графити и за любителска фотография.

Оригиналното събитие е в рамките на арт-фестивала „Аз, Градът“, провеждащ се за втора поредна година в Русе. Предизвикателството към участниците е да покажат чрез творбите си съвременна интерпретация за живота в многоликия град, многообразието от природни и културно-исторически забележителности в Русе и региона и различните проявления на вярата. Оценяването ще се извърши от професионално жури и гласуване на фейсбук страницата на събитието („Цветовете на вярата“ – конкурс за графити и фотография).

Най-добрите 8 графити проекта ще бъдат допуснати до втората част на конкурса и възможност да бъдат реализирани от техните автори върху оградните пана на новостроящия се храм „Всех Святих“ в Русе. Работните размери на графити-рисунката трябва да бъдат с ширина 300 см и височина 200 см. Най-добрите 10 фотографии също ще бъдат изложени върху оградните пана на храма. Условието за участие в конкурса за фотографии е минимум 5 Mpx разделителна способност на изображението.

Участниците могат да изпращат своите графити-проекти и фотографии до 10 май 2013 г. на e-mail: marusia.tsvetanova@eliascanetti.org или да публикуват директно творбите си на фейсбук страницата на събитието.

Крайните победители от двете категории ще бъдат избрани чрез допитване до публиката на фестивала „Аз, Градът“ и ще получат атрактивни материални награди.

За повече информация: Маруся Цветанова, МД „Елиас Канети“ – marusia.tsvetanova@eliascanetti.org, тел. 082 82 86 99, www.eliascanetti.org.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...