Литературен конкурс за ученици, посветен на Възкресение Христово



Община Бургас, Сливенската света митрополия, храм "Света Богородица", Бургас, и Училищното настоятелство към общински детски комплекс Бургас, под патронажа на Сливенския митрополит Йоаникий, организират Втори национален конкурс за православна поезия и проза на тема „Христос Воскресе – радост донесе".

Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и Православието; да се стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството, към вярата в Бога и православното учение.

Участници
На участие в конкурса имат право ученици от първи до дванайсети клас, разделени в три възрастови групи от всички училища, школи и извънучилищни звена в страната: Първа възрастова група – 1-4 клас; Втора възрастова група – 5-8 клас; Трета възрастова група – 9-12 клас.

Регламент
Конкурсът е в два раздела: поезия и проза. Всеки участник може да представи до две стихотворения или две произведения в проза. Възможно е участие и в двата раздела. Към конкурсната творба трябва да се приложи следната информация: Име, фамилия на участника; клас, училище или школа (извънучилищно звено); точен адрес и телефон. Творбите да са до две машинописни страници. Произведенията се изпращат на имейл odk_bourgas@abv.bg. Не се приемат творби на хартиен носител!

Крайният срок за изпращане на творбите е 5 април 2013 г.

Награди
Ще бъдат присъдени следните награди:

1. Награди на журито – жури от преподаватели по религия и православие ще определи носителя на наградата "Христос воскресе – радост донесе" във всички възрастови групи.

2. Награда на читателите – вие, уважаеми читатели, ще определите носителя на наградата на читателите чрез sms гласуване. Гласуването е със срок: от 8.03- 19.04.2013 г. Гласуването е без ограничения. За да гласувате за избраната от вас творба, изпратете SMS на кратък номер 1093 с текст tvorba (номер на творбата, за която гласувате, например tvorba1, tvorba2 и т.н.). Цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. Ще получите обратен sms с текст, че гласуването ви е успешно. Номерът е валиден и за трите GSM оператора.

Резултатите ще бъдат обявени на 22.04.2013 г. Информацията ще бъде качена на сайта на Общински детски комплекс Бургас: www.odk-burgas.com.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Аги каза:

    А къде може да се видят творбите от конкурса? В този сайт – http://www.odk-burgas.com , нищо повече от статута на конкурса не намирам…. Как да гласувам за нещо, което не съм видяла и харесала?
    Благодаря!