Обявиха американска стипендия за византолози



Изкуство и археология на свещеното и визуалната култура във Византия – новата стипендиантска програма на Фондация "Гети"

Американският научен център в София обяви стипендиантската програма на Фондация "Гети", САЩ, организирана чрез Съвета на американските изследователски центрове в чужбина (CAORC).

Програмата предоставя възможност за работа по самостоятелен изследователски проект в Алжир или Турция, свързан със следните семинари: Изкуство и археология на свещеното (семинарът ще се проведе в Алжир) и Визуалната култура във Византия (семинарът ще се проведе в Турция).

Кандидатите трябва да са защитили докторска степен или да имат професионален опит в областта на история на изкуството. Независимите изследвания трябва да бъдат проведени през периода от 9 юни до 16 юли 2012 г.

Стипендията от фондация "Гети" включва пътните и дневни в размер на 7 500 долара. Българските изследователи ще могат да подадат молби чрез Американския научен център в София (ARCS).

Краен срок за кандидатстване: 1 февруари 2012.

За по-подробна информация: www.arcsofia.org

Американски научен център в София
ул. "Васил Петлешков" 75
София, 1510
тел.: (02) 947 94 98

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...