Открива се трета Международна изложба за историческа живопис „Пазители на Православието“



За трета поредна година Исторически парк организира изложба-конкурс за историческа живопис. Тази година темата е „Пазители на Православието“. Картини на художници от 12 държави ще бъдат изложени от 1 май до 29 май 2022 г. в галерията на парка.

Темата докосва една от най-значимите в общочовешки план, най-личните в индивидуален и най-близките до духа на истинския творец идеи – тази за православното християнство и за истинната вяра в Бога.

Със силата на творческия дух, даден на всеки от нас, майсторите на четката ще имат възможността да осветят в образ и багри онези човеци – богоподобни наши отци и светии, които през всичките векове от раждането на Спасителя до наши дни, са докоснали и завладявали човешката душа, повеждайки я към божествената Светлина.

В периода 01.05 – 29.05.2022 г. многобройните посетители на Исторически парк ще се срещнат с шедьоври на изкуството, обединени от темата за християнството, преминало през пределите на времето и устояло на тежки изпитания.

Привлечени от непреходността на вечната тема посетители от страната и извън нейните граници ще се насладят на творчество и съвършенство, което възпитава поколения и изгражда ценности.

В програмата на откриването на III Международна изложба за историческа живопис ще бъдат представени демонстрация на бойни умения и средновековни оръжия, майсторски класове и музикални изпълнения.

Освен да разгледа уникалната изложба и да участва в гласуването, всеки посетител има възможност да стане притежател на избрано от него произведение на изкуството.

Изкуството обединява хората! Добре дошли на най-голямата изложба от 1 до 29 май 2022 г. в Исторически парк.

Исторически парк е най-големият и първият по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк. Maщабният комплекс предлага интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето. Пресъздава развитието на човешката цивилизация по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство, превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм и удовлетворявайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб. В парка ежегодно се организират международни културно-исторически събития.

Web: https://ipark.bg
Facebook: https://facebook.com/HistoricalPark.BG
Youtube канал: https://youtube.com/channel/UC17h1IoNyOlWXsUeFfg6mg

Контакти:

Ралица Петрова +359884618648

Юлия Соколова +359899516677

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...