Посрещане на Рождество Христово във варненския храм „Св. Атанасий“



На 25 декември, Рождество Христово, от 9 ч. в храма ще започне празничната св. литургия. След нея от 11 ч. църковният хор ще изнесе поздравителен концерт от рождественски песнопения, а деца от неделното училище ще представят своята празнична програма. Църковното настоятелство се e погрижило всички деца да получат рождественски подаръци и лакомства.

За Рождество Христово ще излезе новия брой на храмовото списание "Амвон". В него читателите ще могат да прочетат Рождественското послание на митрополит д-р Кирил, и статии по темите: "Глобализацията и православната култура" от свещ. Дончо Александров, "Спомен за Св. Марко митрополит Преславски", "Видни варненски музикални дейци по времето на митрополит Симеон" от свещ. Кирил Попов, "Църквата и светът – диалог или конфликт" от гръцкия богослов д-р Атанасиос Попатанасиу. В рубриката "Що е истина" са представени две интересни теми: "Разликата между християнския пост и вегетарианството" от Св. Тихон –патриарх на Москва и цяла Русия и "Медитация и молитва". На страниците на списанието може да се прочете и разказа "Митар" от известният съвременен руски писател – носител на наградата "Солженицин" Алексей Варлаамов. Читателите могат да се запознаят с библейската книга "Притчи Соломонови" и с есето "Човекът" от доц. Димитър Митев.

За децата има подготвени рождественски разказ от Асен Разцветников и картинка за оцветяване.
В този брой са включени още много интересни теми и новини от православния свят, от Варненска и Великопреславска епархия и от енорията при храм "Св. Атанасий".

Списание "Амвон" излиза в тираж 1000 броя и се разпространява безплатно.

На празника в храм “Св. Атанасий” всеки ще може да си вземе от новия брой на списанието.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...