Представяне на книга във Видин



На 8 април (петък) 2011 г., от 17:30 ч. в залата на Народно читалище „Цвят – 1870” по инициатива на Видинска света митрополия и Читалище „Цвят – 1870” ще бъде представена книгата „От Рождество до Възкресение” на г-жа Ана-Мария Кръстева – богослов, журналист, водещ на предаването „Благовестие” по БНР програма „Христо Ботев”.

За книгата от Димитър Коруджиев

Книгата е сборник от малки есета върху църковните празници през годината – Господски, Богородични, на отделни светци, както и посветени на евангелски събития. Тя не само казва онова, което непременно трябва да знаем за тях, но дава и важни тълкувания… “От Рождество до Възкресение” е своеобразно православна книга за всеки ден. Отличен начин да го започнеш с мисълта за един голям духовен подвиг и с личните въпроси, които си задаваш, когато прочетеш кратко и съдържателно нравствено напътствие. Ана-Мария сочи постоянно на читателя най-вярната посока – да съизмерва своите добродетели и действия не единствено с извършеното от съседа, а и с големите духовни примери. Това е начинът да се върви нагоре. Тя не забравя и упреците, които би трябвало да понесем, макар че го прави с известно неудобство. Но има неща, които един сериозен християнски автор е длъжен да каже, след като толкова много хора мислят само за материалното в живота и никога за спасението на душата си.

Ана-Мария тълкува евангелските събития в духа на най-добрите православни традиции и това е предпоставка за важните морални изводи, които представя на читателя.

Едно от големите качества на “От Рождество до Възкресение” е анализът на духовните поражения, които ни донесе атеистичният режим. Върховна цел на тази система бе прогонването на Бога от човешките души, за да се превърнем в роби на земни господари. Такова ясно съзнание за злото, през което сме минали, не се среща у всеки млад човек. Ана-Мария като автор, близък до реалния живот, способен да разгледа вярата не абстрактно или изобщо, а в контекста на собствените ни болки и проблеми.”

Със съдействието на Радио „Видин”, на 10 април (неделя) 2011 г., от 08:00 – 09:00 ч., предаването „Благовестие”, което се излъчва по БНР програма „Христо Ботев”, гр. София, ще бъде излъчено на живо от ефира на радио „Видин”, с водеща Ана-Мария Кръстева.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...