Премиера на аудио книгата „Истории от Библията“




На 11 октомври в Националния музей „Земята и хората” ще се състои премиерата на аудио книгата „Истории от Библията”, разказани от писателя Димитър Инкьов и прочетени от Димо Стоянов, фронтмен на група P.I.F. Книгата се издава от Издателство „5 звезди”; отговорен редактор е Стефка Пискулийска, а консултант – богословът Климент Христов.

Представяне на първата българска книга за слушане "Истории от Библията" ще се състои на 11 октомври (сряда) от 17 ч. в голямата зала на музей "Земята и хората". Ще участват Димо от P.I.F. и Климент Христов – богослов, консултант на проекта.

За първи път в България – книга за слушане по текстове от Библията, предназначена за всеки, който иска да попълни общата си култура.

Библията като приказка
, която и децата, и възрастните слушат с интерес и удоволствие.

Това са сладкодумно разказаните от Димитър Инкьов истории от Стария и Новия завет. Внимателно подбрани и предадени на достъпен и увлекателен език, разказите по библейски сюжети са  прочетени от популярния певец от група P.I.F. Димо Стоянов. Богатият глас на Димо кара текста да изпъкне в цялата пълнота на смисъла си. Музикалният фон допълва драматизма и обогатява емоционалното възприемане на текста.

За първи път у нас се появява текст по Библията във вид на книга за слушане. Все още слабо познати на широката публика, книгите за слушане имат някои предимства пред добре познатите ни книжни тела. За добро или зло – модерният човек в нашия динамичен свят намира слушането за много по-удобно и естествено, отколкото четенето. Активното слушане на текст, освен у дома,  може да се случва на много места, където четенето на книга е неуместно или неудобно – на улицата, на плажа или в планината, във фитнеса, дори в колата по време на задръстване. Книгите за слушане са и начин много хора с увреждания да имат достъп до литературни текстове.

 

* * *

Димитър Инкьов е известен в Германия и по света с над 110-те си книги, написани за деца, но интересни и за възрастните. Превеждан е на над 26 езика, вкл.в цяла Европа, Латинска и Южна Америка, Корея, Китай и т.н.

Неговата интерпретация на библейски сюжети е посрещната с голям интерес в Германия, където е издадена на компактдискове и книга с оригинално заглавие “Die Bibel für Kinder, erzählt  von Dimiter Inkiow”.   Повече за него на www.inkiowsworld.com    и в сайтовете за книги в световната интернет мрежа.

Димо Стоянов е завършил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, работи по различни проекти. На широката публика е известен като фронтмен на група P.I.F.  Повече за него на http://pifbg.com/

 
Отговорен редактор: Стефка Пискулийска
Консултант:  Климент Христов (богослов)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...