Премиера на нов православен документален филм в София



Схиигумения Мария – великата подвижница на нашето време е 60-минутен документален филм за една гражданка на света и съгражданка на ангелите.

Матушка Мария (Дохторова) е духовна наставница на много объркани и лутащи се души по времето на войнстващия атеизъм. Рускиня по произход, след много перипетии из Европа, последните години на своя живот тя прекарва в България – в Клисурския манастир „Света Петка“ край Банкя. Там случайно попада и един търсещ истината и смисъла на живота студент. Изненадващо разбира, че Бог не е някъде много далече от нас, че Той е съвсем близко, че Той е в нас. И остава завинаги в Църквата.

Този студент е сегашният Ловчански митрополит Гавриил. Неговите и други свидетелства ни подсказват, че светиите не са живели само в първите векове на християнството. Стига да имаме желание и сетива, можем да ги видим и днес. И решимостта да ги последваме е наш избор.

Филмът е дело на режисьора Марин Градинаров, както и на негови приятели и съмишленици. Ще се прожектира в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ на 27 април от 18.30 часа в Малка зала.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...