Рождественските срещи в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, гр. Варна



По инициатива на Църковното настоятелство при храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” във вторник на 20 декември от 18:00 ще се бъде представена книгата "Истината за шифъра на Леонардо. Разбулените тайни”.

Книгата е написана от Бърт Ърман, историк от Оксфордския университет, тя представлява критичен анализ на историческите факти на бестселърa „Шифърът на Леонардо” от Дан Браун.

В сряда на 21 декември в 18:00 ще има беседа на тема „Раждането на Христос – среща на света с Бога”.

В четвъртък на 22 декември в 18:00 ще бъде представена книгата на Юлия Вознесенская “Моите посмъртни приключения”. Книгата е фантастичен роман, разглеждащ смъртта и задгробния живот, така както ги вижда Православната църква. След представянето на книгата ще има дискусия на тема: „Има ли нужда от православна фантастика?"

Книгата е издадена с благословение на Варненски и Великопреславски митрополит Кирил от православно издателство „ОМОФОР” съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец”, гр. Варна.

На Рождество Христово на 25 декември от 9:00 ще бъде отслужена Божествената литургия. След службата от 11:00 ще се състои Коледен концерт на Неделното училище при храма.

В понеделник на 26 декември в 11:30 ще има общо Коледно тържество за децата от Неделните училища при варненски храмове „Св. Архангел Михаил”, „Св. Атанасий”, „Св. Димитър” и група деца от Дом за сираци „Княгиня Надежда”.

Срещите ще се провеждат в лекционната зала на Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, ул.“27 юли”, №9, (над Шишковата градинка), тел. 614 691, е-mail: archangelmichael@abv.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...