Рождественски четения във варненския храм „Св. Атанасий“



Във връзка с предстоящия голям християнски празник Рождество Христово църковното настоятелство на храм "Св. Атанасий" организира цикъл от беседи.
На 9 декември (неделя) от 10:30 часа в храма лектор ще бъде Анатоли Тодоров, докторант по догматика в ШУ "Епископ Константин Преславски". Той ще говори върху тема с интересно и провокиращо заглавие: "В историята влезе Бог". 

На 13 декември (четвъртък) от 18:00 часа Стефан Илчевски, докторант по културология при СУ "Св. Климент Охридски" ще говори на тема "Християнски доктринални основания и философски парадигми, осмислящи възможността за религиозна толерантност".

Цикълът от рождественски беседи ще завърши на 16 декември (неделя) от 10:30 часа с лекцията на д-р Стоян Чиликов, преподавател в Богословския колеж в гр. Кърджали на тема "Православното учение за св. Богородица".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...