Русенската света митрополия организира поклонническо пътуване до български и гръцки светини



Русенската св. митрополия отправя покана към вярващите да се включат в поклонническо пътуване до български и гръцки светини, което ще се проведе от 28 април до 1 май.

Приходите от пътуването ще бъдат използвани за допълнително набавяне на средства за социални дейности на Русенската митрополия – грижа и подкрепа на болни и самотни възрастни и болни деца.

 

Ето и програмата на пътуването…

Първи ден, 28 април (събота)
Русе – Боянска църква (София) – Рилски манастир
Отпътуване от Русе, пл. Света Троица 9 в 8 ч. по маршрут Боянската църква – Рилски манастир. Настаняване в хотелски комплекс „Царев връх“, разходка в околността. Вечеря.

Втори ден, 29 април (неделя)
Рилски манастир – Солун – Олимпийска ривиера
Закуска. Отпътуване в 8,30 ч. по маршрут Кулата – Солун. Панорамна обиколка с екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий”; площад „Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър”, където се пазят мощите на свети Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера (Катерини Паралия). Настаняване в х-л „Зографос“. По желание и предварителна заявка – вечеря в традиционна таверна с музика на живо. Нощувка.

Трети ден, 30 април (понеделник)

Олимпийска ривиера – Лариса – Метеора – Мелник
Закуска. Отпътуване в 8.30 ч. за Метеора. Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Отпътуване за Мелник. Настаняване в х-л Мелник. Вечеря.

Четвърти ден, 1 май (вторник)
Мелник – Роженски манастир – Русе
Закуска. Разходка в Мелник – най-малкият град в България, известен със запазената възрожденска архитектура, сладкото червено вино, красивите природни образувания на Мелнишките пирамиди. Посещение на Кордопуловата къща с дегустация на вино, посещение на Музея на виното. Отпътуване за Роженски манастир. Посещение на манастира и църквата. По пътя се преминава покрай гроба на Яне Сандански, както и църквата „Св. св. Кирил и Методий“. Завръщане в Русе около 21 ч.

Цената е 198 лв. и включва: транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар); 3 нощувки, в стаи за двама (х-л „Царев връх“, х-л „Zogragos“ на Олимпийската ривиера и х-л „Мелник“) + закуски (блок маса); панорамна обиколка на Солун с екскурзовод; целодневна екскурзия до Метеора; пешеходна разходка в Мелник; водач от България.

Допълнително се заплаща: застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“ – 3,20 лв; входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир); входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

За записване и допълнителна информация:
Тел. +359894/546 066, +359879/129 176, +359/82 820 956
+359889/869 301 – Русенска св. митрополия

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...