София: представяне на книга за Православието



На 25 ноември, денят на св. Климент Охридски, от 18.00 часа в книжарница „Верен” ще бъде представена книгата „Православното християнство. Поглед от Запад” на Дейниъл Кленденин. Специален гост на събитието ще бъде инициаторът на издаването на книгата и неин редактор доц. Димитър Попмаринов, декан на Православния богословски факултет във Велико Търново. Входът е свободен. Залата на книжарница "Верен" се намира на пл. Славейков 1 в София.

Забележителното изследване на Дейниъл Кленденин въвежда западния човек в историята и богословието на православното християнство.

Дейниъл Кленденин е учредител на фондацията „Пътуване с Иисус” (2004). Защитил е докторска дисертация по богословие в Университета Дрю в Ню Джърси (1985) Преподава в колежа „Уилям Тиндейл” в Мичиган (1985-1991), а след това – християнски науки в Московския държавен университет (1991-1995) Специализирал е в Станфордския университет.

За потребителите на Фейсбук: потвърдете участието си от този линк >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...