Фондация Покров Богородичен предоставя безплатно база за православни лагери



От тази година организаторите на детски и младежки православни лагери от цялата страна получават възможността да ползват специално изградената за такива дейности база на фондация Покров Богородичен в с. Боснек.

Селото е разположено на южния склон на Витоша на надморска височина около 1000 м и е известно с изключително благоприятните си климатични условия (наричат Боснек "белият дроб на Перник"). Районът е в рамките на националния парк Витоша, с множество маршрути и природни забележителности в непосредствена близост. В землището на селото се намира и най-дългата пещера в България (Духлата), както и много други пещери и карстови образувания. Уникалният извор "Живата вода", както и близкият язовир Студена правят мястото привлекателно за туристи и любители на природата. С автомобил пътуването до селото от центъра на София отнема 25-30 минути. В селото има два православни храма – Св. св. Козма и Дамян и Св. Теодор Стратилат, като първият е паметник на културата. За природните забележителности около Боснек, виж www.bosnek.com.

Базата на фондацията предлага 18 места за нощувка, оборудвани кухня и трапезария с камина, зала за работни срещи и творчески занимания. По решение на Управителния съвет на фондацията, от 2010 г. базата ще се предоставя безвъзмездно за провеждане на детски и младежки православни лагери и други прояви, свързани с енорийския живот.

Кой може да кандидатства за използване на базата?

Църковни настоятелства, православни братства и сестричества, православни организации, регистрирани по ЗЮЛНЦ (Закона за юридическите лица с нестопанска цел), църковни образователни институции (семинарии, енорийски училища, енорийски центрове), както и всички структури на БПЦ със статут на юридическо лице по Устава на БПЦ и българското законодателство.

Какви са условията?

Базата се предоставя безвъзмездно. Кандидатстващата страна покрива собствените си разходи за храна и консумативи, свързани с провеждането на мероприятията (за мероприятия през зимния сезон следва да се предвидят разходи и за отопление – базата разполага с локално парно). Максималният срок на ползване е 14 дни.

Каква е процедурата?

Кандидатите изпращат заявка за ползването на базата, в която се посочва:

– точното наименование на кандидатстващата страна и нейния статут
– кратко изложение на идеята (до 1 стр.)
– подробно описание на мероприятието, вкл. дневна програма (за детските и младежки лагери), съдържание на образователните модули, участници, възрастови групи, отговорници (до 5 стр.)
– декларации от родителите (при непълнолетни участници), че са запознати и съгласни с условията и целите на лагера
– финансова информация за разходите, свързани с провеждането на мероприятието и удостоверяваща, че кандидатстващата страна е в състояние да ги покрие
– указване на точните дати на мероприятието

Заявките се разглеждат по реда на подаването. Няма краен срок за подаване на заявките. Кандидатите се уведомяват в двуседмичен срок дали предложението им е одобрено. Фондацията може да откаже предоставяне на базата, ако заявените цели и дейности не отговарят на посочените тук изисквания, или ако предложените дати съвпадат с вече одобрени мероприятия.

Заявките се изпращат на адрес:

Фондация Покров Богородичен
ул. Младежка искра 3, кв. Красна поляна, София 1330

или по електронна поща на адрес office@pokrov-foundation.org. Резервациите на базата за пролетта и лятото на 2010 г. започват от утре, 11 февруари.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...