Фотоизложба за Светата земя се открива в София


На 28-ми януари в столичната галерия „Средец” редакционният директор на списание „The Explorer България” Юлиан Ангелов, с помощта на Посолството на Държавата Израел и туристическа компания „Елфи Турс”, ще открие самостоятелна фотографска изложба със заглавие „Пътешествие из Светата земя”.

В нея авторът ще представи 31 творби от своите пътувания в Близкия Изток. В експозицията са включени както портрети на представители на различните народи, населяващи Израел и Близкия Изток, така и картини от ежедневието на последователите на три от световните религии – юдаизма, християнството и исляма. Интерес представляват и уловените от обектива на Юлиан Ангелов моменти от битието на Вечния град Йерусалим, цветовете и сенките на пустинята, колорита на източните пазари, пресъздаден във фотосите на автора.
Това, което прави тази изложба уникална, е не само необичайната гледна точка и използването на специална светлина във фотосите на Юлиан Ангелов, но и това, че повечето от кадрите наподобяват живописни платна – ефект, допълнително подчертан от факта, че са отпечатани върху канаваца с размер 30/45 см.
Това е поредната, 12-та изложба на Юлиан Ангелов, и по неговите думи, „любимата” му изложба. Защо е така? Ще можете да разберете, като посетите „Пътешествие из Светата земя”.

Откриване: 28 януари 2009 г., 18.30 ч., зала “Средец” към Министерство на културата, бул. “Ал. Стамболийски” 17.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...