Холандски калвинисти търсят контакт с българска православна енория


В редакцията на Православие.БГ беше получено писмо от холандската протестантска организация „Църквата в действие“. В писмото членове на енория на калвинистката църква в Холандия търсят контакт с българска православна енория.

„Искаме да установим връзка с хора, които, подобно на нас, са вдъхновени от Словото Божие и желаят то да бъде разпространено по целия свят“, се казва в писмото. Калвинистката енория, която е разположена в северната част на Холандия, има подчертан интерес към Православието и би желала да получи информация от първа ръка за това как православните живеят вярата си и как са устроени православните енории.

За започване на сътрудничество между холандската и българската енории е необходимо единствено желание от българска страна и възможност за водене на кореспонденция на английски език. Освен кореспонденцията, са възможни и други форми на сътрудничество, като например разменни посещения.

При интерес от страна на български енории към това предложение, моля пишете на екипната поща на Православие.БГ (ekip[at]pravoslavie.bg]). Не пропускайте да укажете мястото и името на енорията, адрес за кореспонденция и потвърждение, че сте в състояние да водите кореспонденция на английски език. Напомняме, че холандското предложение е „институционално“ – от една енория към друга – и няма за цел да стимулира лични инициативи за частна кореспонденция.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...