Еко-Философия с деца



Име на получателя: Сдружение за развитие на философия с деца
Лице за контакт: Евелина Иванова-Варджийска
Тел., ел. поща: 02 71 83 50; evaivanova@einet.bg
Сума: 400 лв.
Година: 2001

Описание: Едноседмично лятно екологично училище, което цели създаване на мотивация за етично и екологично отношение към природата у деца от ромски произход и деца в неблагоприятно социално положение (около 100 деца от с. Добревци, Ябланско, от 1 до 8 клас). Пред фондация „Покров Богородичен” кандидатства единствено за допълнително финансиране на непредвидени транспортни разходи за участие на деца от с. Беленци.

По разработена специално за проекта методика децата са поощрявани да изразяват и аргументират мненията си и да вземат решения по проблеми на околната среда въз основа на собствения си опит по начин, който провокира създаването на чувство за общност, толерантност и търпимост у деца от различни маргинални общности чрез съвместно решаване на практически екологични проблеми.

Проектът е финансиран от ФРГО, „Отворено общество” и Министерство на околната среда и водите и е продължение на проект „Лятно мотивационно училище” на фондация „Покров Богородичен” (1999).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...