Маршрутна транспортна линия за хора с увреждания и диспечерски център



Име на получателя: Сдружение „Усърдие”, София

Лице за контакти:  Мая Бегова
Тел., ел. поща: 02 920 0306, 0887 839022, Usardie@abv.bg
Сума: 4025.44 лв.
Година: 2004

Описание: Проектът се провежда за периода от 1 юни до 31 октомври 2004 г. Общата стойност на проекта възлиза на 10 180 лв.  Целта е създаване на маршрутна транспортна линия специално за хора с увреждания.

Линията е съобразена с потребностите на хората с увреждания от София и достигането на най-посещаваните от тях места. Проектът се осъществява в три аспекта: 1. създаване на диспечерски център, който изиграва ролята на координационен център за ползвателите (хора с увреждания), превозвачите и екипа по проекта. 2. Наемане на микробуси и назначаване на придружители и 3. Функциониране на транспортната линия. Фондация „Покров Богородичен” финансира дейностите по създаването на диспечерския център – оборудване и назначаване на служителите, част от заплащането по наема на микробус, рекламата за транспортната линия и някои административни разходи по проекта.

За месеците юли, август и септември се осъществяват 60 транспортни маршрута. В тях се включват 38 души с увреждания, които изкарват едно разнообразно лято с много впечатления, запознават се с нови хора и добиват смелостта да излизат сами извън вкъщи. Въпреки не особено широката разгласа, от лични контакти помежду им, броя на хората с увреждания, подаващи заявки за включване в линията, доста се увеличи. Екипът по осъществяването на проекта се старае да откликне на желанията на ползвателите на транспортната линия, дори с цената на нерентабилност на някои от курсовете. Проектът е една от стъпките от реалната интеграция на хората с увреждания, увеличаване на техните интереси, личната инициативност и самостоятелността.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...