Неделно училище за християнски добродетели



Име на получателя:
СНЦ „Детски свят” Силистра
Лице за контакт: Маргарита Иванова Любомирова
Тел., ел. поща: 086 85 12 50; 086 82 15 43; 0899 886 776; mlubomirova@dlv.bg
Сума: 3000 лв.
Година: 2004

Описание: Организиране на неделно училище по вероучение, в което се съчетават теоретически и практически занятия. И двата вида занятия осъществяват просветна дейност за автентичния образ на православието, християнските ценности и мисията на Българската православна църква.

Проектът обхваща общо 110 деца, разпределени в 3 групи: 30 деца от Силистра в начален курс, 30 деца от Силистра в среден курс и 50 ученика от Силистра, Айдемир и Калипетрово. Осъществява се в рамките на 1 година (30 юни 2004 г. – 30 юни 2005 г.).

Практическата част – изработване на икони, мозайки, графики и макети на местни храмове, – сe оказва много важна за подбуждането и поддържането на интерес у децата към различните теми по вероучение. В края на проекта всички тези детски творби стават достояние на силистренската общественост чрез специална изложба под надслов „Християнски храмове в регион Силистра”.

В рамките на проекта са организирани и образователни екскурзии до храмовете в регион Силистра за всички участници в неделното училище. Тези просветни пътувания не само запознават децата с културното и историческо богатство на православните храмове и разширяват познанията им за историята на християнските църкви в региона, но и ги мотивират за провеждането на доброволни акции по поддържането им.

Проектът събужда значителен интерес и желание сред много деца, преподаватели и граждани на Силистра за продължаване на проектните дейности, принос за което има и издаването на рекламна дипляна за православните храмове и неделното религиозно училище (общо 1000 бр.), разпространена в учебните заведения.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...