Създаване на православен център за духовно-просветна, социална и милосърдна дейност



 

Име на получателя: Гражданско дружество „Инициатива за милосърдие”, В. Търново
Лице за контакти: Протойерей Райко Василев
Тел., ел. поща: 0885 336598, inc_milosardie@mail.bg
Сума: 3000 лв.
Година: 2004/2005

Описание: Проектът обхваща периода от 1 ноември 2004 до 30 юни 2005 г. Създаването на православен център за духовно-просветна, социална и милосърдна дейност цели да отговори на актуалните потребности от духовни познания на група миряни, деца от социално слаби семейства и от институции, като предложи адекватни форми на обучение: курсове в четири нива, творчески занимания с деца и беседи, както и поклоническо пътуване да свети места за миряните.

Така целевата група получава знания за същността на православното учение, мотивация за милосърдна работа, умения по приложно изкуство и по-пълноценни междуличностни контакти. В проведените курсове «Въведение в християнството» и «История на Църквата» се включиха над 50 души от Велико Търново. Курсът «Нравствено учение на Църквата» се проведе в Трудово поправително общежитие – гр. Велико Търново. Там са настанени лишени от свобода с по-лек режим на изтърпяване на наказанието. Привлечени бяха 38 участници. Проектът получи широка обществена подкрепа. От затвора предоставиха безплатна зала за провеждане на курса, същото осигури и регионална народна библиотека «П. Р. Славейков» за курсовете на гражданите.

ГД «Инициатива за милосърдие» действа и сега като духовен център за подпомагане и осмисляне на православната вяра и християнските ценности.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...