„Великият пост“ на прот. Александър Шмеман е новото активно предложение в кампанията „Книги по ваше желание



Скъпи читатели на книгите на ОМОФОР, в очакване на Възкресение Христово, предлагаме на вашето внимание новото активно предложение в рамките на кампанията „Книги по ваше желание“, с помощта на която можете да поръчате наши издания, които не се намират в търговската мрежа.

 

АКТИВНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

ВЕЛИКИЯТ ПОСТ

Автор: Прот. Александър Шмеман
Превод: Анета Иванова, Мила Игнатова
Редактор: проф. д-р Димитър Попмаринов
Година на издаване: 2006
Меки корици
Формат: 142х205
Страници: 168
Тегло: 0.200 кг
ISBN 954-9700-01-1

Цена на книгата при поръчка в рамките на кампанията: 4.50 лв.
Корична цена: 9 лв.
Срок за заявка и плащане: 14.04.2023 г.

 

Трудът на протоиерей Александър Шмеман е важно въведение в православното учение и практиката на поста. Богословски размисъл за духовните измерения на поста и значението на аскетичния подвиг за вътрешната промяна на личността в Църквата.

Християнската любов е „невъзможната възможност“ да съзрем Христа в другия човек, който и да е той; в човека, когото Бог според Своя вечен и таен промисъл е решил да въведе в моя живот макар и за няколко мига, и не просто като повод за „добро дело“ или филантропично упражнение, а като начало на вечното общуване със Самия Него. Всъщност тъкмо любовта е онази тайнствена сила, която през всичко външно и случайно в другия човек – външен вид, социално положение, етнически произход, интелектуални способности – достига душата – единствения личностен корен на човешкото същество, частицата от Бога в него. Бог обича всеки човек, защото Той Един познава безценното и абсолютно съкровище – душата, човешката личност, която Той е дарил на всеки човек. По такъв начин християнската любов става участие в божественото знание и дар на божествената любов. Любовта не може да бъде безлична, защото тъкмо тя е чудното откровение на личността в един човек – личностен и единствен посред общото и обикновеното.

Великият пост е ежегодно пътуване към изворите на православната вяра, където отново ни се разкрива как трябва да живее православният човек. През този единствен в годината период Църквата разкрива в образи, както и в самия ред на богослужебния живот, целия смисъл на поста. По тази причина краткото обяснение на поста тук е изградено ако не изцяло, то предимно на основата на великопостните служби. Надявам се читателят сам да почувства, че няма нищо по-прекрасно и по-дълбоко, нищо по-вдъхновяващо и по-вдъхновено от това, което Църквата като майка ни открива и щедро ни дарява, щом само встъпим в благословеното време на „четиридесетдневната пролет“.

Прот. Александър Шмеман

Протоиерей Александър Шмеман – православен църковен деятел, богослов, проповедник – е роден в Ревел през 1921 г. Средното си образование получава в Париж. През 1945 г. завършва парижкия Богословски институт и остава да преподава в катедрата по църковна история. През 1946 г. прием свещенството, а през 1951 г. се преселва в Ню Йорк заедно със съпругата си и трите си деца, приемайки поканата на Православната семинария „Св. Владимир”. През 1959 г. защитава в Париж докторска дисертация по литургически богословие. От 1962 г. заема поста декан на Православната семинария в Ню Йорк. Почетен доктор на много университети, неуморим проповедник. Умира на 13 декември 1983 г. в деня на преп. Герман Аляски, покръстител на Северна Америка в Светото Православие.

 
УСЛОВИЯ НА КАМПАНИЯТА
В рамките на кампанията ще имате възможност да поръчате отпечатването на конкретна книга и да заплатите предварително по банковата сметка на фондация „Покров Богородичен“ или с дебитна/кредитна карта цената на поръчката, която представлява 50% от коричната цена на изданията.
КАК ДА ПОРЪЧАТЕ
1. Попълнете формуляра за поръчка на конкретното заглавие, включен в публикацията, или изпратете имейл с Вашето име, телефон, заглавие и брой на поръчаните книги, както и предпочитания начин за доставка на адрес omophor@gmail.com
2. Платете крайната сума по банков път или с кредитна/дебитна карта.
Данни за банков превод:
Титуляр: Фондация Покров Богородичен
Банка: Райфайзен Банк
IBAN: BG92RZBB91551067092215
BIC код: RZBBBGSF

В основанието за превода напишете заглавието на книгата и броя, ако поръчвате повече от един брой. Изпратете ни копие от платежното нареждане на посочения по-горе имейл.За плащане с дебитна/кредитна карта: използвайте този линк >>>.

4. В  посочения за всяко конкретно заглавие срок ще можете да направите вашата поръчка.
5. Доставката ще се извърши в двуседмичен срок след приключване на кампанията.
6. Книгите може да получите чрез доставка за ваша сметка по пощата или чрез куриерска фирма, както и на място в офиса ни в София (София 1407, бул. „Черни връх“ №68, ет. 1, ап. 1). Посочете избрания начин на доставка при попълване на формуляра за заявка.
За повече подробности и въпроси: omophor@gmail.com; (02) 9871655; 0889438864

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...