Заупокойна св. Литургия за жертвите на терора бе отслужена в българската църковна община в Париж



Molitva_ParisВ неделя в храма на българската църковна община „Св. Евтимий Патриах Търновски“ в Париж бе отслужена заупокойна св. Литургия в памет на жертвите на терора в Париж. В заупокойната служба бе поменат българинът с двойно гражданство Себастиан Проази, който е един от загиналите под изстрелите на терористите в парижки ресторант.

В храма бяха покрусената майка на загиналия млад мъж и негови близки, българският посланик във Франция Ангел Чолаков, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и др. Всички те се помолиха за упокоението на душите на загиналите при атентатите и за бързото възстановяване на стотиците ранени.

В неделния ден в столичния катедралния храм „Св. Неделя“ патриарх Неофит отправи молитва към Бога за упокоение на душите на жертвите от катастрофи по пътищата на страната, но също и за загиналите при терористичните актове в Париж, за утеха на техните близки и за мир по света.

По повод трагичните събития, сполетели Франция, Негово Светейшество каза: „Страдаме с тези, които в момента страдат… По примера на нашия Господ Иисус Христос, Който ни е оставил Своя мир, да бъдем миротворци – това е единствено правилният начин да отвърнем на насилието и агресията“.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...