Моят нов свят



Име на получателя: ПХБ „Св. Троица” Русе
Лице за контакт: иконом Георги Георгиев
Тел., ел. поща: 0887 53 93 28, p_georgi@abv.bg
Сума: 7 840 лв.
Година: 2004

Описание: Целенасочена работа с група деца с противообществени прояви чрез занимания по Формиране на нравствено-етични норми на поведение, Християнски празници и народни обичаи, Основи на религията, Християнско изкуство и иконопис и общо 8 екопохода до по-известни манастири от Северна България, по време на които са посетили и редица исторически и културни обекти.

Проектът е осъществен в течение на учебната 2004/05 г. Обществените възпитатели на МКБППМН гр. Русе предлагат 35 деца с противообществени прояви, от които първоначално са избрани 20. В крайна сметка проектът успява да обхване общо 27 проблемни деца от 4 до 12 клас.
От теоретично-практичните занятия най-голям интерес сред децата са предизвикали водените от отец Добромир лекции и занимания по Основи на религията и Християнско изкуство и иконопис, които наистина са им показали един "нов свят". В резултат, освен запознаването с Православието, в рамките на проекта децата са нарисували с много голямо желание общо 17 икони. Голямо въздействие са оказали и екопоходите до манастирите: под умелото ръководство на водачи от РКП „Бяла звезда” всеки поход е бил за децата истинско приключение, в което – по собствените им думи – са научавали много не само за природата и за България, но и за взаимната търпимост в трудните моменти.

Според ръководителите е постигнат максимален резултат, а изходящата анкета показва, че децата са харесали проекта и биха искали да продължи. По-големите открито заявяват, че им е въздействал положително и ако продължи, биха искали да бъдат разглеждани проблеми като наркоманията, насилието, общуването.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...