Обновена програма за конференцията „Църква, идеология, трансхуманизъм“Обновена е програмата на конференцията „Църква, идеология, трансхуманизъм“.

Доклад по темата „Фундаменталистична модернизация: от Гроций до Хобс“ ще представи отец проф. Николаос Лудовикос.

Организаторите на конференцията, която ще се проведе в онлайн формат на платформата Zoom на 6 и 7 октомври тази година, напомнят, че днес е последният срок за желаещите да се регистрират за пряко включване в дискусиите. Всеки регистрирал се ще получи достъп до материалите за конференцията и резюмета на докладите на български и английски език.

Повече за програмата и начина на регистрация може да видите тук>>>

 

Протопр. Николаос Лудовикос е гръцки духовник, преподавател по догматика и философия в Солунската църковна академия. Изнася лекции в Православния институт на Кеймбриджкия университет, в университета в Дърам и в други висши училища и изследователски центрове в Европа. Автор е на книги, студии и статии, посветени на въпросите на пастирското богословие, православната догматика и психотерапия. на българските читатели е познат със събраните в два тома слова и беседи, които авторът е изнесъл при различни случаи: „Беседи“ I том („Омофор“, 2015); „Беседи“ II том („Омофор“, 2017)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...