Пази вярата си, българино брате!Може да харесате още...

6 Отговори

 1. Ангел Небесен каза:

  „Аххххххххххх…аз плача…паднал на колене, твърда буца скръб притиска гърлото….пак прочувствени глупости се леят из ведро….пак ще пазят нещо, което едва ли някога са имали, пак се говори еднолично от името на Христос и ПАК Христос го няма при тях. Как ли не се напъват, какво ли няма да измислят, какво ли няма да направят за да доказват на всеки, че са христови и колкото повече го правят толкова по-жалки изглеждат; защото не Го знаят и не знаят как да привличат, защото не са Негови….
  жалко….едва ли има шанс са нещо….а милионите други ще продължат да плачат, осъдени от служителите на сатаната приели образ на божии такива; но Бог никога няма да ги забрави защото Той е по-голям от този, който е в този свят и се разпорежда с „духовните“ ценности.“

 2. михаилий каза:

  Малко е да се каже, че подобно изказване е недомислено до край. Как г-н Небесен със замах отнема духовната власт дадена от Самият Христос? Как един свещенослужител няма да има правото да говори от името на Христос? Как толкова лесно г-на Небесен иззема призванието на служителя на Христос да Го проповядва?
  Може би чувството за непогрешимост на г-на Небесен произтича замайващият тренди-англо-хедър-уникуато на глупавият му коментар!?
  Но излиза всъщност, че bull shit е едно прекрасно заглавие на бул шит безсмислиците следващи заглавието!

 3. negoden каза:

  Хубаво е, че сте го пуснали

 4. humility каза:

  Prekrasni slova- naistina prav e prepodobni Iustin Popovic, kogato govori za Sveti Nikolai kato za noviq Zlatoust. Nenadminata dalbina v bogopoznanieto i obshtenieto s Boga!

 5. toshev2006 каза:

  Докога, уважаемите домакини, ще търпят хули и несдържани изказвания в коментарите, като тези на „поднебесния ангел“, по-горе.
  Мисля, че сайта е все пак православен, място за споделяне на мисли между православни, а не на всякякви…., които търсят просто изява.

 6. Lakota каза:

  Михаилие, ти верно ли мислиш, че свещенослужителите говорят от името на Христос???
  А епископите не са служители на Христос – спомни си Марк 10:43
  Иначе вярно, че първото мнение нещо недомислено излиза…
  Няма спор, че това произведение на Николай Велимирович е прекрасно. И интересен факт (а може и да бъркам), че този „българино, брате“ е жителя на Охрид – известно е, че Николай Велимирович е пребивавал някое време в този БЪЛГАРСКИ град.