България празнува Цветница


На Шестата Неделя от Великия пост Църквата чества деня, в който Иисус влиза в Йерусалим – Цветница. В храмовете на Българската православна църква днес се отправя молитва и за намиращите се в беда крайдунавски райони.

Здраве, благословен от Бога успех, земно щастие и небесно спасение пожела Негово Светейшество Патриарх Максим на всички християни по повод празникa Вход Господен в Йерусалим.

Отеческия поздрав от името на Негово Светейшество бе предаден от Негово Преосвещенство Знеполският епископ Николай по време на Светата Литургия, отслужена в патриаршеската катедрала “Свети Александър Невски” по случай Цветница. Литургията бе отслужена в съслужение с главния секретар на Светия синод Негово Високопреподобие архимандрит Наум и храмовото духовенство.

В храма “Света София” Света литургия отслужи Негово Преосвещенство епископ Теодосий, в съслужение с храмовото духовенство.

От днес в цялата страна стартира и кампанията за безвъзмездно кръводаряване Запалете свещичка, подарете живот!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...