Две нови книги на ИК Омофор


На книжния пазар в края на лятото вече може да откриете двете нови книги на ИК „Омофор”, с които издателството за пореден път заявява сериозната си ангажираност и последователност в издаването на съвременна богословска научна и художествена литература.

За първи път на български език излиза съвременно изследване на западен учен върху отношенията между Православна църква, народ и държава в България.

Книгата на Джеймс Хопкинс „Църква, народ и държава – опит за социоисторически анализ на отношенията в България” е защитена като докторска дисертация към университета в Единбург. Като си поставя за цел да проблематизира т. нар. историческо митотворчество, авторът излага тези, които се надяваме да предизвикат критична дискусия в средите на българските църковни историци.

Книгата „Два милиона километра в търсене на любовта” е своеобразна експресивна изповед на Клаус Кенет, роден през 1945 г. в Германия. Духовно чедо на архимандрит Софроний (Сахаров).

Житейската история на Клаус Кенет в търсене на любов и истина, изразена в километри представлява разстояние, по-голямо от петдесет обиколки на земята. От Индия, Тибет, Тайланд и множество арабски страни (Мароко, Персия, Афганистан) до Мексико, Аляска и Бразилия. От философ – до убеден комунист, от атеист – до хипи, години наред той трупа опит от големите световни религии (индуизъм, будизъм, ислям) и ученията на индианците в Латинска Америка. Шест години – в смъртоносния свят на дрогата и разтърсващи преживявания в окултизма и езотериката.

Това е личната история на Клаус Кенет, който преминава през ада на един път, изпълнен с омраза и смърт – бягство, но и търсене на самия себе си. Един човек, успял да открие истината и смисъла на живота в личната среща с Бога.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...