Изпращат частицата от Светия Кръст


Източник:  Darik News

Частицата от Светия Кръст, която вече трети ден е в Пловдивската митрополитска църква “Св. Великомъченица Марина” остава и днес в храма. Тя ще бъде изпратена по обяд по подобаващ начин, каза за Дарик протосингелът на пловдивската митрополия архимандрит Антоний.

Частицата остана още един ден, заради големия наплив от хора не само от Пловдив, но и от цяла България. Тя ще бъде изпратена след като приключи службата в храма, която ще бъде отслужена от Негово Високо Преосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

В продължение на денонощия пловдивчани чакаха търпеливо реда си, дори и в малките часове, за да се докоснат до светогорската реликва и мощите на св. Марина, които също са изложени в митрополитската църква. Частицата от Светия кръст дойде в Пловдив от скита "Св. Николай" на манастира Кутлумуш в Света Гора за храмовия празник на църквата “Св. Великомъченица Марина”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...