Още един сайт се закичи с името „БПЦ“


След като през 2007 година старостилната общност в България регистрира домейн с името "Българска православна църква", от края на миналата година в интернет се появи още един сайт с подобен адрес. Този път сайтът е на групата на т. нар. "Софийски митрополит Инокентий", която очаква решението на съда в Страсбург за обезщетения, претърпени от отнемането от тяхно владение на църковно имущество през 2004 г.

Сайтът е регистриран с домейн www.bulgarian-orthodox-church.eu (напомняме, че старостилният сайт е с адрес www.bulgarian-orthodox-church.org), като в „шапката“ на сайта стои заглавието „Българска Православна Църква“. Засега страницата има повече от скромно съдържание.

Продължаващата незаинтересованост на Светия Синод към създаване на официална страница на каноничната Българска православна църква и липсата на реакция спрямо използването на законно признатото й наименование от външни групи и лица очевидно и занапред ще внася объркване в незапознатите потребители на интернет и ще дава възможност на всеки да говори от нейно име.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...