Посрещат новия епископ на СмолянЖителите на Смолян посрещнаха тържествено новия епископ на града Антоний. Седем митрополити съпровождаха най-младия висш духовник, изпратен да ръководи делата на църквата в Смолянска и Кърджалийска област, информира БНТ, цитирано от News.bg.

Идването на епископ  Антоний става повече от четири века след смъртта на Висарион Смолянски, който е бил последният висш духовен водач в Родопите.

Затова, освен че е празник, за смолянчани днешният ден означава  удовлетворяване на отдавнашното им желание да имат свой духовен пастир.

Епископ Антоний ще заживее в Смолян, но ще отговаря и за Кърджали. Той отслужи първата си литургия в катедралния храм "Свети Висарион Смолянски", а жителите на града се помолиха да се възроди вярата им, подобно на възкръсналия Лазар.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...