Арменците в Пловдив се помолиха за медиците ни в Либия


Източник: News.bg

Арменската общност от Пловдив се помоли за справедливост за осъдените на смърт български медици в Либия. Това стана на тържествена литургия в църквата "Сурп Кеворк" за Рождество Христово и Богоявление, които арменците отбелязаха на 6 януари.

Арменците празнуват Коледа и Богоявление на един и същи ден – 6 януари по Юлиянския календар. Снощи те празнуваха Бъдни вечер.

По традиция в следващите 40 дни свещеникът ще обиколи всяка арменска къща в града, за да я благослови. В града живее най-голямата арменска общност в България – близо 5 000 души.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...