Бездомниците не търсели подслон в православните храмове


Бездомниците от варненските улици не търсят подслон в православните храмове в града в настаналите сибирски студове, след като бе обявено, че молитвени домове от различни вероизповедания ще приютяват хората без дом, показа репортерска проверка на в. Черно море.
Никой не е търсил подслон при нас, казаха вчера от храм „Свети Николай“, който се намира на бул. „Княз Борис I“. И да искаме да подслоним някого, няма да можем, защото не разполагаме с подходящо помещение, обясниха от храма. Същото се оказа положението в църквата „Свети Атанасий“. Никой не е идвал при нас. Дори и да искаме, не можем да приютим никого, тъй като нямаме отоплена стая, нито пък къде да приготвяме топла храна, обясниха от „Свети Атанасий“. Пристройката към храма „Света Петка“ също не може да подслони никого. Причината е, че в момента тече ремонт на църквата и стаите в пристройката до нея се използват за складове. От началото на студовете никой не бил търсил подслон и в „Света Петка“.

Вчера стана ясно, че готовност да дадат подслон на бедстващите без дом имат католическата църква на бул. „Княз Борис I“ и Методистката църква срещу община Варна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...