Безплатна прожекция на „Светителят хирург“ и в БургасНа 2 април – Неделя на св. Мария Египетска, от 18.30 ч. в Бургас ще се състои безплатна прожекция на документалния филм „Светителят хирург“, посветен на изумителния живот на свети Лука Войно-Ясенецки. Мястото на прожекцията е голямата зала на „Дома на нефтохимика“ в центъра на града (площад „Тройката“ 1). Инициатори на събитието са Сливенската света митрополия и община Бургас.

Филмът за свети Лука е създаден с благословението и подкрепата на Пловдивския митрополит Николай, а продуцент е Пловдивската православна телевизия. Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините по ТВ Европа Ангел Бончев, чиято работа по филма продължава почти две години.

Премиерата на „Светителят хирург“ се състоя в Пловдив през февруари, той бе представен и пред софийска публика, а сега е ред на Бургас. Авторът Ангел Бончев изразява готовността си да представи филма чрез безплатни прожекции навсякъде, откъдето бъде отправена покана към него.

Повече подробности за филма „Светителят хирург“ и за премиерата му в Пловдив можете да научите от текста на Ангел Иванов.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...