Благодарим за вашата подкрепа



През изминалата 2020 год. фондация „Покров Богородичен“ отново отчита увеличаване на дарителската помощ чрез индивидуални целеви дарения от физически лица и фирми, припознали нашите каузи като свои. Подкрепата чрез лични дарения на наши спомоществователи, често непознати и пожелали анонимност, в много случаи самите в нужда, е насърчение за всички ни в тази трудна година.

Прегледът на количеството и структурата на даренията показва, че в сравнение с предишната 2019 год., през 2020 год. са дарени над 10 000 лв. повече, от които близо 8 000 лв. повече за пряка помощ на нуждаещи се по програмата Дякония . В същото време с няколко хиляди  е намаляла помощта към издателската програма – от 4225 лв. на 299 лв. , за сметка на средства, предоставени за разпределяне по преценка на организацията, които са се увеличили. Затова и тези средства, в размер на 9905 лв., през тази година бяха пренасочени в основната си част към издателската дейност. Малка част от тях се използваха за административни разходи по програмата „Дякония“, за които няма други осигурени средства.

Всички събрани суми за пряка финансова помощ са били раздавани на нуждаещите се ежемесечно, като във всеки договор с получателите е посочено от кои дарения се формира конкретната сума за месеца, което дава възможност на подкрепените хора да знаят имената на техните дарители, а на дарителите – да проверяват при желание дали и кога техните средства са достигнали до своите адресати.

Във връзка с дарения, изпратени по повод публикации в сайта „Дякония“, молим да имате предвид следното:  на сайта се обявяват социални, образователни и други каузи на различни лица и организации; свързани с Православната църква, набиране на средства за издаване на книги, за възстановяване и ремонт на храмове и други.

Когато в апела не е посочено, че средствата могат да се изпращат по сметка на фондация „Покров Богородичен“, изпращайте даренията по посочените сметки на нуждаещите се.

Дарения по сметката на фондация „Покров Богородичен“ с пояснение, че са за различни манастири и църкви, е желателно да постъпват само ако тази възможност изрично е указана в апела. Подкрепата за възстановяване и ремонт на храмове, както и за енорийски инициативи, изпращайте по сметката на съответния храм или на Митрополията, когато такава сметка не е разкрита към храма. В противен случай има риск дарението да не може да бъде пренасочено със съответните документи по обективни или бюрократични причини, които не зависят от нас, и в крайна сметка парите да бъдат върнати на дарителя.

Като отново благодарим от сърце за вашата подкрепа и доверие, от името на екипа на фондация „Покров Богородичен“ и на хората, които се справят благодарение на вашите дарения, надяваме се тази подкрепа да продължи и занапред.

Желаем на всички здраве и благополучие през новата година!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...