Благодарствен молебен за имения ден на патриарх НеофитНа 21 януари Православна църква почита паметта на преп. Максим Изповедник и на св. мъченик Неофит.

На този ден Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще почете своя небесен покровител.

В празничния ден в митрополитска катедрала „Св. Неделя“ ще бъдат отслужени тържествена св. Литургия и благодарствен молебен. Началото на св. Литургия ще бъде в 9:30 ч., веднага след това (около 11 ч.) Негово Светейшество ще оглави и молебена.

Поздравление от името на Св. Синод ще поднесе Негово Високопреосвещенство Врачанският Митрополит Григорий, наместник на овдовелия Видински епархийски престол. От името на клира и миряните на Софийската епархия поздравително слово ще отправи протосингелът на епархията Негово Високопреподобие архимандрит Василий.

Негово Светейшество ще приема поздравления за празника в катедралата след молебена.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...